Karate in 2020 op de Olympische spelen in Tokyo

Woensdag 3 augustus 2016 is een historische dag voor de sport Karate; het IOC heeft vandaag in Rio de Janeiro, rond 21.30 uur Nederlandse tijd besloten, dat Karate officieel een Olympische sport is op de agenda van de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo, Japan.

Geen demo of aanvullend programma; Karate is in 2020 een volwaardig onderdeel van de Olympische agenda.

Vele jaren van inzet, overgave en lobby door velen is hieraan voorafgegaan onder regie en supervisie van de WKF (World Karate Federation) en in het bijzonder WKF voorzitter Antonio Espinos. Chapeau!

De WKF (ruim 10 miljoen leden; meer dan 98% van het totaal aantal leden wereldwijd, (bron: KPMG onderzoeksrapport WKF) is de enige en officiële vertegenwoordiger als internationale sportbond voor de sport Karate voor het IOC.

Als KBN (Karate-Do Bond Nederland) zijn wij lid en onderdeel van de WKF familie en worden door het besluit van het IOC onderdeel van de Olympische Beweging richting Tokyo 2020.

De Olympische Beweging wil bijdragen aan een vreedzamere en betere wereld door op een vriendschappelijke en solidaire manier jongeren te onderwijzen door middel van sport, het onder de aandacht brengen en ondersteunen van sportcompetities overal ter wereld, het streven naar “sport voor iedereen” en sportieve gelijkheid voor mannen en vrouwen waar ook ter wereld.

De Olympische Beweging verbindt en verbroedert.

Het is een grote eer en genoegen met onze sport Karate lid te mogen zijn in de komende jaren van deze Olympische Beweging.

Tokyo 2020 is een Olympische stip op de horizon; een Olympische Droom wordt voor de beste atleten werkelijkheid. Het deelnemen aan de Olympische Beweging inspireert.

Het zal het imago en de bekendheid van onze sport in sportief en spiritueel opzicht verder doen verbeteren en ontwikkelen.

 

Comments are closed.