Naifanchi Family & Friends Training maart 2014

De Naifanchi Family and Friends avond was een spektakel! De family and Friends avond bij Karate-Do Naifanchi was een groot succes. De zaal stond 3 rijen dik vol met karateka’s en hun papa’s, mama’s, broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes.

Na het afgroeten en een eerste opwarming rolden de zweetdruppeltjes al over de wangen van de papa’s en mama’s.

En dat was nog maar het begin! Het spel met de wrede krijgsheer die het volk van Okinawa onderdrukte werd fanatiek gespeeld. Niemand wilde zijn “wapen” (lintje) kwijt, want anders moest je de krijgsheer gaan helpen. Helaas was er geen ontkomen aan en uiteindelijk was iedereen zijn lintje kwijt. Daarna kwamen de krijgsheer samen met zijn krijgsvrouw! Deze papa en mama hebben heel hard moeten werken om bij de kinderen de lintjes af te pakken.

Natuurlijk moest er ook serieus getraind worden. Hoe maak je een goede vuist, hoe maak je een goede stoot en natuurlijk de mooiste schoppen. Toen iedereen dat een beetje onder de knie had mocht dat worden uitgeprobeerd op de stootkussens en bokszakken. Wat een fanatisme, de vonken vlogen eraf!

De vier windrichtingen oefening viel nog niet mee. Je moet altijd goed kijken waar je heengaat, maar dan ook nog tegelijkertijd stoten maken is natuurlijk niet makkelijk. Het ballonnen-kumité (gevecht) werd een prachtig kleurrijk spektakel. De ballon mocht niet kapotgaan en ook niet vallen. Dat vergde voor iedereen enorm veel controle. Voor de Naifanchi Karateka’s was dat natuurlijk een makkie. Maar voor de “familie en friends” was het wel weer even zweten. Gelukkig kwam de ontlading toen iedereen de ballonnen mocht stukmaken. Het leek wel oud jaar in de Dojo!

Als afsluiting werd de oefening door een eng steegje lopen gedaan. Het creëren van een mooie steegje met zoveel kinderen was al een behoorlijke klus. Daarna mochten een Sensei, een pappa en een neef om de beurt door de steeg lopen. De Sensei wees de kinderen aan die mochten aanvallen. Alle drie zijn ze uiteindelijk door de steeg gekomen, maar dat ging natuurlijk niet zonder “slag of stoot”. De zweetdruppeltjes parelden over hun gezichten toen ze na de strijd het einde van de steeg bereikten. Een hele prestatie die werd beloond door een daverend applaus van het publiek.

Zoals het hoort werd er keurig netjes afgegroet compleet met een stukje meditatie (Mokuso) waarbij het muisstil werd in de zaal.

Na de eindgroet was het toch echt over met de prachtige avond. Waarschijnlijk is iedereen thuis moe maar voldaan op de bank of natuurlijk meteen in bed geploft!

Mocht je als “family of friend” de smaak van het karate te pakken hebben dan ben je van harte welkom om een keer een training mee te doen!

Woensdag van 19.00 – 20.00 voor de junioren tot 12 jaar en van 20.00 – 21.30 voor 12 jaar en ouder.

Comments are closed.