Over naifanchi

Examen en exameneisen

Karate-Do Naifanchi streeft ernaar om 2x per jaar een examen af te nemen. Bij het karate wordt de vordering van de karateka aangeven door middel van banden. Een karateka begint altijd bij wit (8e kyu) en eindigt bij Zwart (Dan). Voor alle banden tot zwarte band kan men bij de karateschool examen afleggen.
lees meer...

Tijden en abonnementen

Ben je nieuwsgierig maar weet je niet zeker of Karate iets voor jou is? Kom dan gerust een keer gratis meetrainen in onze dojo om te kijken wat het inhoudt. Maar, wat kost het eigenlijk? Hoe vaak kan ik trainen? En wanneer eigenlijk? En waar is de dojo dan? Al deze vragen vind je hier terug.
lees meer...

Inschrijven

Via dit formulier kan je je aanmelden als lid bij Naifanchi. Wil je liever eerst een keertje een proefles komen volgen, neem dat contact op via het algemene contactformulier.
lees meer...

 

Het shotokan karate

Het huidige karate is ontstaan uit en beinvloed door een groot aantal bestaande vormen van ongewapend gevecht uit verschillende landen. In het algemeen wordt echter aangenomen dat China de bakermat is. Zeker is dat men zich in de Chinees-boeddhistische kloosters bezighield met lichaamsoefeningen om de centrale energie (ki) te ontwikkelen...
lees meer...

Dojo etiquetten

In een karate dojo gelden bepaalde afspraken. Het Shotokan karate schrijft etiquette (goede manieren) hoog in het vaandel. Dat houdt in dat we bij het betreden en verlaten van de dojo een lichte buiging maken en een groet uitspreken. Hierbij zegt men ‘osu’ (uitgesproken als oes of oss). Als je de karate dojo binnekomt, beloof je jezelf...
lees meer...

Japanse begrippen

Karate is een japanse sport, er worden dus voornamelijk japanse termen en begrippen gebruikt in de trainingen en wedstrijden. Hieronder kun je je japans bijschaven, of terugzoeken wat de sensei tijdens de training nou bedoelde.
lees meer...