Naifanchi examens

Naifanchi examens

Examens

Karate-Do Naifanchi streeft ernaar om 2x per jaar een examen af te nemen. Bij het karate wordt de vordering van de karateka aangeven door middel van banden. Een karateka begint altijd bij wit (8e kyu) en eindigt bij Zwart (Dan). Voor alle banden tot zwarte band kan men bij de karateschool examen afleggen. Voor de zwarte band (1,2,3,4 Dan) moet een landelijk examen afgelegd worden bij de Karatebond Nederland.

Tijdens de trainingen worden de vorderingen van de leerlingen voortdurend bekeken.  Enkele weken voor het examen wordt in een overleg tussen de trainers bepaald welke leerlingen het examen mogen afleggen. Ook wordt dan bepaald voor welke band men op mag.

Bij het examen is het de bedoeling dat de karateka verschillende technieken, kata's en kumite laat zien. Tijdens het examen worden de resultaten bijgehouden op een speciaal beoordelingsformulier dat na het examen aan de karateka overhandigd wordt.

Aan die leerlingen die het examen met goed gevolg afleggen wordt na het examen de betreffende band en een diploma overhandigd.

Exameneisen (klik om te downloaden)